Saturday, August 31, 2013

Terbang ke Surabaya...





Assalammualaikum..
Hai blogger, hari ini jadual cik nely pax.. Nak tahu kenapa..

5.00 a.m cik nely pergi ke LCCT..

12.00 p.m pergi kubur arwah..

3.00 p.m pergi kelas driving..

6.00 p.m pergi open house rumah abg sepupu

9.00 p.m pergi rumah ibu..

See.. Jadual yang sangat teratur kan..
Adik cik nely sorang nie.. Pergi belajar ke surabaya.. Tinggal cik nely sorang kat sini.. Walaupun dia pergi 6 bulan.. Cik nely keseorangan.. Cik nely tak nak ganggu dia yang sedang belajar kat sana.. Kat sape lagi cik nely nak meluahkan perasaan.. Huhuhu
Sedih.. Pun tak hilang lagi...
Cik nely doakan semoga dia dalam keadaan baik disana...

Friday, August 30, 2013

Bila rindu..


Dikeheningan malam,
Termenung ku berseorang
Tak lena mata dipejam
Terdengar suara terngiang
Suara merdu yg disayang
Bagai kau didepan mata
Ku capai tapi tak kena
Sukarnya memendam rasa
Ingin ku luahkan kata

Korus:
Bila rindu,
Terkenang mu sayang, terasa sayu,
Syahdunya jiwa ku bila malam makin kelam,
Jauh terbang diri ku melayang,
Aku rindu,
Sentuhan mu, ku rasa sayu,
Inginkan jiwa mu selubungi jiwa ini,
Bawa ku dalam pelangi,
Melepasi batas diri ini.

Jauh angan ku lena
Kurasa kita bersama
Kau bawa daku kesana
Ke alam kisah yang lama
Kenangan didalam jiwa
Bila terjaga semula
Disisiku kau tiada
Sukarnya ku pendam rasa
Inginku luahkan semua

*ulang Korus

Sesungguhnya kita mestilah
Wujudkan sefahaman dan hormat menghormati
Ikhlas kasih
Sabar insyAllah kita akan
Bertemu semula

Aura yang memecah semesta
Menyampaikan pesan kesunyian dikala sendirian
Kesepian menyelubungi hari-hariku
Disajikan dalam doa-doa rindu
Yang menanti kau datang dan pergi
Seperti mimpi-mimpiku fantasiku
Bukan dongeng lagi yang sayup kedengaran
Disisi cuping di setiap corong
Lorong yang lohong
Benar ku tak bohong
Bila hati menyanyi


Cuba teka?? I'm done in my mind

Lirik Lagu Cuba Teka - Tasha Manshahar

Lirik Lagu Cuba Teka - Tasha Manshahar

Matamu lembut bagai bayu
Juga awan biru di langitku
Senyum mu seindah mentari
Selalu menerangi mimpi sepi

Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?

Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Seluruh hidupku..

Matamu redup bagai bayu
Juga awak biru di langitku
Senyummu seindah mentari
Selalu menerangi mimpi sepi

Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?

Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Cuba cuba
Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?
Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Seluruh hidupku..

Caramu mempersona kalbu
Sesungguhnya aku tahu kamu terbaik untuk diriku

Cuba teka?? I'm done in my mind

Lirik Lagu Cuba Teka - Tasha Manshahar

Lirik Lagu Cuba Teka - Tasha Manshahar

Matamu lembut bagai bayu
Juga awan biru di langitku
Senyum mu seindah mentari
Selalu menerangi mimpi sepi

Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?

Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Seluruh hidupku..

Matamu redup bagai bayu
Juga awak biru di langitku
Senyummu seindah mentari
Selalu menerangi mimpi sepi

Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?

Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Cuba cuba
Cubalah cuba sayang teka
Siapa yang bertaktha dalam jiwa
Adakah kau rasa?
Sayang ku selalu ada waktu tuk menyanyangimu menjagamu
Seluruh hidupku..

Caramu mempersona kalbu
Sesungguhnya aku tahu kamu terbaik untuk diriku

Thursday, August 29, 2013

Saya mimpi awak semalam..

Assalammualaikum...
Hai follower..!!
Alhamdulilah.. Semalam dengan jelas sekali cik nely mimpi, wajah dia sentiasa senyum.. Ada lah cerita yg cik nely tak dapat nak ceritakan..
Cik nely rasa dia dah tenang dan dah ada tempat dia disana, insyaallah doa untuk dia tak akan putus putus.. Siang malam cik nely doakan untuk dia semoga kita dapat bertemu semula disana.. Hingga ke syurga..

Tuesday, August 27, 2013

One your think ...

"Back At One"

It's undeniable... that we should be together...
It's unbelievable how I used to say that I'd fall never
The basis is need to know, if you don't know just how I feel,
Then let me show you now that I'm for real...
If all things in time, time will reveal...
Yeah...

One... you're like a dream come true...
Two... just wanna be with you...
Three... girl it's plain to see... that your the only one for me...
Four... repeat steps one through three...
Five... make you fall in love with me...
If ever I believe my work is done... then I start Back at One (yeah)

So Incredible... the way things work themselves out...
And all emotional, once you know what it's all about babe...
And undesirable... for us to be apart...
Never would of made it very far...
Cause you know that you've got the keys to my heart
Cause...

One... you're like a dream come true
Two... just wanna be with you
Three... girl it's plain to see... that your the only one for me
Four.. .repeat steps one through three
Five... make you fall in love with me
If ever I believe my work is done... then I start Back at One......

Say farewell to the dark of night... I see the coming of the sun...
I feel like a little child... whose life has just begun...
You came and breathed new life
Into this lonely heart of mine...
You threw out the life line... just in the Nick of Time.....

One... you're like a dream come true
Two... just wanna be with you
Three... girl it's plain to see... that your the only one for me... girl and...
Four... repeat steps one through three
Five... make you fall in love with me
If ever I believe my work is done... then I start Back at One.

Monday, August 26, 2013

Takziah kepada keluarga mangsa.. Al-Fatihah

Polis bantuan maut, kereta hempap dua kenderaan lain

KERETA Proton Wira Aeroback yang remuk teruk selepas dihempap kereta Perodua Kancil dipandu oleh Nor Fitri Wahab dalam kemalangan di Jalan Loke Yew, Kuala Lumpur, semalam.

KUALA LUMPUR 25 Ogos - Seorang anggota polis bantuan Bank Negara Malaysia (BNM) maut setelah kereta dipandunya hilang kawalan dan melambung menghempap dua kenderaan lain di Jalan Loke Yew berhampiran pusat beli-belah Viva Homes di sini awal pagi ini.

Dalam kemalangan pukul 2 pagi itu, tiga penumpang yang menaiki tiga kenderaan terlibat dalam insiden itu turut mengalami kecederaan.

Siasatan mendapati kereta Perodua Kancil dipandu anggota polis bantuan, Nor Fitri Wahab, 23, yang datang dari arah Kajang menghala ke pusat bandar raya tiba-tiba hilang kawalan sebelum terbabas memasuki laluan bertentangan.

Perodua Kancil itu kemudian melambung dan menghempap bahagian hadapan sebuah kenderaan pelbagai guna (MPV) jenis Toyota Unser dipandu seorang wanita yang datang dari arah pusat bandar raya.

Selepas itu, Perodua Kancil tersebut terus melambung dan menghempap pula bahagian hadapan sebuah kereta Proton Wira Aeroback dinaiki lima sekeluarga yang mengekori Toyota Unser.

Pegawai Turus Siasatan dan Perundangan Trafik Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Abdullah Roning berkata, Nor Fitri yang tersepit di tempat duduk mati di tempat kejadian akibat cedera parah.

“Seorang rakan lelaki yang menumpang kereta Nor Fitri cedera parah iaitu patah kedua-dua paha. Pemandu Toyota Unser turut mengalami cedera parah di muka," katanya ketika dihubungi hari ini.

Menurut Abdullah, turut mengalami kecederaan ialah seorang wanita yang menaiki kereta Proton Wira Aeroback tetapi tidak parah.

Katanya, ketiga-tiga mangsa yang cedera dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) untuk mendapatkan rawatan.

Tambahnya, mayat mangsa pula dihantar ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat dan punca sebenar kejadian masih disiasat. - UTUSAN ONLINE

Sunday, August 25, 2013

Alhamdulilah D..

Assalammualaikum...
Hai blogger, hari ini raya ke berapa yer kita?? Cik nely rasa sekarang semua mood raya lagi kan?? Cik nely semalam buat open house, tak panggil ramai orang pun cuma yang terdekat.. Actually nak citer nieh.. Cik nely pernah cakap dengan mr.right yang tiap tiap tahun cik nely buat open house, dan tahun lepas ke or dua tahun lepas mr.right pernah datang tapi cik nely kerja.. And tahun ini perancangan cik nely nak temukan keluarga mr.right dengan keluarga cik nely ini proses untuk fasa pertama. Semalam family mr.right datang, cik nely tertunggu jugak ingat tak dapat datang semalam..

D..
Alhamdulilah hajat kita berdua sudah terlaksana D.. Ape yang kita rancang alhamdulilah semalam telah belaku.. B happy tengok family D datang dan rasa lega.. Kalau lah D ade mesti lagi best.. B bersyukur sesangat ..


Yang mencintaimu...
Neliesuliza Zainin

Thursday, August 22, 2013

Menangis..

Assalammualaikum...
Hati menangis dan terus menangis... Terasa lagi dia ada lagi disisi..
Kalau waktu macam nie kalau balik lambat... Dia semestinya suruh turun sg.besi.. Kerna dia takot anak dara pulang balik lewat.. Kenapa?? Kenapa ?? Kenapa?? Kenapa??
Susah aku nak lalui semua ini... Teringat ringat dikepala.. Tertunggu tunggu dia .. Kenapa Ya Allah.. Aku yang lalui semua ini... Sampai biler aku harus begini sedangkan hari hari aku bersama sama dia.. Dia satu satunya insan yang sangat sangat ambik berat.. Bagaimana aku nak lalui ujian ini.. Kau yang hanya tahu betapa hati ini hancur dan kosong...

..........,

LIRIK LAGU 
Kerispatih - Mengenangmu
Takkan pernah habis air mataku
Bila ku ingat tentang dirimu
Mungkin hanya kau yang tahu
Mengapa sampai saat ini ku masih sendiri

Adakah disana kau rindu padaku
Meski kita kini ada di dunia berbeda
Bila masih mungkin waktu berputar
Kan kutunggu dirimu …

Reff:
Biarlah ku simpan sampai nanti aku kan ada di sana
Tenanglah diriku dalam kedamaian
Ingatlah cintaku kau tak terlihat lagi
Namun cintamu abadi …

Wednesday, August 21, 2013

Selamat Malam D..


Assalammualaikum...
Rasanya, cik nely tak kan behenti menulis tentangnya.. Sebab cik nely rindu sangat dengan Mr. Right cik nely.. Sebab dia adalah bagaikan nyawa cik nely.. Selalunya sebelum tido dia akan manja manja ngan cik nely.. Dia nk dengar suara cik nely dan dia akan bacakan doa tido untuk cik nely.. Tapi now?? Cik nely tak tahan dah rasa dihati ini.. Jiwa meronta ronta bagaikan nak giler.. Sungguh besar cinta yang dia bg kepada cik nely.. Hanya tuhan sahaja tahu..

Cinta kita hingga ke syurga kan sayang...
Dia adalah bakal suami yang sangat sangat memahami ..
Insyaallah kita ke syurga kan sayang...

Tuesday, August 20, 2013

Hati dan perasaan..

Assalammualaikum..
Hari ini 20hb Ogos 2013..
Tidak tahu untuk luahkan kepada siapa,, diriku rasa keseorangan walaupun ada family.. Setiap hari aku cuba untuk menjalani kehidupan seperti biasa tetapi sukar untuk aku lakukan.. Entahalh sampai bila aku boleh jadi macam ini, aku rasa diri aku kosong sesangat.. Tiada sesiapa yang pedulikan aku.. Aku keseorang tiada siapa yang boleh menemaniku setiap saat melainkan dia.. Dia.. mohd Azuan yang aku kenali tiada erti penat dalam kehidupan dia.. Malah dia turut bertanya macam mana perasaan penat tue?, dia satu satu nyer insan yang memahami kehendak aku.. Malah sanggup lakukan apa sahaja, bagaimana aku harus lakukan .. Siapa yang sanggup layan aku kecuali dia.. Siapa yang nak dengar cerita cerita aku selain dia..?? Aku tak larat untuk melayankan perasaan ini lagi, sesungguhnya aku ingin mengikut dia.. Dia berjanji untuk bawak aku hingga ke syurga.. Seharusnya aku ikut dia...
Awak ...
Awak tunggu saya ea...
Saya akan datang jumpa awal disana..
Cinta kita sampai ke syurga kan??
Insyaallah tuhan pasti restui hubungan kita....
Awak jangan risau...
Saya sentiasa dengan awak.. Sebab awak sendiri cakap.. Saya ade dihati awak, dan awak ada dihati saya.. cuma cari je...

Sunday, August 18, 2013

21 Days

Assalammualaikum..
Pejam celik pejam celik.. Hari ini genaplah 3minggu(21hari) Mr Right pergi.. Masa begitu cepat, rasa baru semalam kami berborak, kami berkongsi cerita, bergurau senda.. Dan bermCam macam lagi.. 

D...
B tak tahu nak mengisi masa masa lapang B buat apa, selalunya D yang memenuhi masa masa lapang B sampai tak cukup dan merasakan sekejap sahaja kita berjumpa...
Entahlah, jika ade yang hadir dalam hidup B.. B susah untuk menerima sebab Sampai sekarang B merasakan D ada sahaja, insyaallah D.. B takkan dan tidak pernah lupakan D.. Cinta kita hingga ke syurga sayang...

Yang selalu dan sentiasa merinduimu..
Nelie Al-haya@Mrs Always Right you..

Dia...



Lelaki Ini - Anuar Zain

Lirik/Tajuk Lagu: Lelaki Ini
Penyanyi/Artis: Anuar Zain

Kasih, kenanganku
Ingatkah saat saat dulu
Kasih, apakah dirimu
Merasakan semua itu

Ke mana pun langkahku pergi
Ku masih melihat bayanganmu cintaku
Dan kemana pun arah anginku berlari
Hati ini masih kau miliki

Lelaki ini yang selalu mencintamu
Selalu, tanpa ragu
Lelaki ini yang selalu memuja
Hanya dirimu
Yang bertakhta dalam sanubariku
Sanubari ku
Aku yang mencintakan mu
Hanya dirimu…

Karena cintaku, tak berbatas waktu
Karena cintaku, tak mengenal jenuh hatimu
Hatimu…

Love is Cinta

Mengisahkan ryan dan cinta kawan baik disekolah yang memendam cinta terhadap satu sama lain. Ryan berusaha untuk meluahkan perasaanya tetapi gagal sehinggalah di saat dia mahu berangkat ke Amerika

Cerita ini banyak persamaan dimana kekasih hati dia pergi selamanya dan meninggalkan kekasih hati dia.. Andai diberi kesempatan@peluang seperti ini, tak akan cik nely sia siakan.. Cik nely cuma nak cakap terima kasih sebab sudi singgah dihati cik nelu walaupun perit.. Cinta kita hingga ke syurga..



Hati Menangis....

Assalammualaikum...
Hai :(((
Kawan kawan Sihat?? Cik nely hari ini cuti sebab hari ini hari ahad.. 
Tetiba bangun dan cik nely oN9.. Cik nely nampak ada orang yang lebih menyayangi Mr Right, cik nely tahu dia pernah singgah di hati Mr right.. Cik nely tetiba rase sedih dan cemburu..
Hati menangis tiada siapa tahu.. Betul cakap dia..kita tidak berhak kepada Mr right hanya Allah s.w.t sahaja berhak.. Cik nely menulis entry ini bukan ape.. Cik nely sedih sesangat, perasaan sedang bermain main...

Hanya tuhan sahaja tahu perasaan ini bila berhadapan dengan situasi ini!!

Saturday, August 17, 2013

Mr Right 147days


Jam, cik nely bagi dekat Mr right sempena hari jadi dia yang ke-22


Cik nely request beberapa hari sebelum dia pergi 😅😅😅

Cik nely merajuk dia sempat lagi buat bunga untuk cik nely ❤❤❤

Dan Mr right sempat lagi waktu birthday cik nely dia bawak cik nely pergi broga









3 hari sebelum itu..


Dia.. Mohd Azuan Norazlan

Assalammualaikum
Hai blogger!
Begitu banyak cerita suka duka pahit dan manis sepanjang kami berkenalan.. 147 hari.. Disebalik nombor itu banyak kami lalui dan kami rasai .. Cik nely dan Mr Right dah booking untuk kami tunang pada tahun depan 27hb April 2014.. Tarikh tue bersamaan dengan tarikh lahir dia.. Cik nely dan Mr right memuaskan antara satu sama lain dan masing masing sanggup buat ape sahaja dalam hubungan masing masing.. Sebab kami berkawan sejak kami SPM.. 

Cerita mulanya kami berjumpa
Bermulanya di tasik permaisuri.. Pada hari itu ada program rakan muda dan cik nely baru sahaja join dengan sepupu nely.. Nak pendek kan cerita waktu itu nak hujan dan ada satu singnboard nak jatuh dekat cik nely waktu tue Mr right yg selamat kan cik nely (hero cik nely) tapi perasaan waktu itu WOW! Haha, then selepas program itu kami terlibat program campaign dekat sg.kemesah hulu kelang.. Mr right ada jugak sekali.. Tapi cik nely memang tak tegur laa.. Banyak jugak kenangan kat situ.. Dan bila nak balik kezens cik nely mengusik laa.. Suruh amik gambar bersama..wow happy giler tapi tak ade pun perasaan kat dia kat situ actually minat kawan dia lagi satu.. 😊😄 then selang beberapa hari cik nely balik dari sekolah dapat mesej no yang tak kenali, wah ayat dia memang best laa.. Mula mula text tanye nak join rakan muda mcm mana laa..  Then cik nely macam pelik taw, cik nely terus contact kezens cik nely tanye sape nie dan rupanya dia complot dulu dengan kezens cik nely... Haha.. Lepas tu ape lagi ligat lah mesej, nampak tak usaha dia yang sangat gatal! Selang beberapa hari jugak Mr right ajak couple.. Sangat manis  ayat dia.. Mr right cinta pertama cik nely dan kami sempat lah bersama sama beberapa bulan dan Mr Right pergi dengan izin.. 

Selepas itu cik nely bawak jumpa keluarga besar cik nely, Alhamdulilah Mr right boleh terima dan boleh sekepala la dengan abg abg nely.. Bersyukur sesangat semua menerima Mr right.. Dan cik nely bincang dengan mama cik nely yang cik nely nak bertunang dan mama nely setuju.. Ada satu hari itu kita orang pergi festival pengantin.. Haha.. Excited giler Mr. Right..

 
Mr right tulis dengan perasaan yg gembira sesangat..
 
Selepas itu banyak lah kita orang bincang sikit sikit..tapi tak dewlah terlalu serius.. And then pada 20hb July 2013 Mr Right bawak berbuka puasa bersama Mak&ayah kat Hotel Royal Bintang 😊😄
Hurm, perasaan waktu itu memang takut sesangat sebab Mak sangat garang Mr right cakap! Then jalan jalan dekat the curve tue, tapi banyak borak dengan Ayah.. Ayah best! Mr right sangat lega katanya selepas Cik Nely jumpa mak n ayah.. 

Alhamdulilah 147 hari banyak sangat kenangan yang tersimpan dalam fikiran nie.. Sehinggalah pada pagi 29hb July 2013 (9 hari selepas berbuka puasa dengan Mak&ayah) Mr right pergi untuk selama lamanya.. Hanya tuhan sahaja yang tahu perasaan ini dan sampai sekarang masih terasa dia bersama sama cik nely... Alhamdulilah 3 hari sebelum itu banyak masa dia spend dengan cik nely, itu dikatakan jodoh& ajal maut ditangan tuhan.. Cik nely redha dengan permergian dan dia dia berjanji nak bawak cinta kami ke syurga..


Alhamdulilah dia sangat bahagia bersama sama cik nely dan cik nely percaya dia tunggu cik nely disana.. Hanya doa yang dapat cik nely utuskan dan semaikan cinta cik nely kepada dia.. 

D.. Insyallah Doa B untuk D tak pernah B lupa, itu sahaja bukti cinta B kat D.. D tunggu b disana insyaallah b ingat pesan pesan D.. Hanya D dihati B tiada lelaki lain, pintu hati B tertutup untuk semua lelaki kecuali mohd azuan norazlan..


Yang Amat merindui selalu ..
Neliesuliza@Mrs Always Right U!

Cerita seterusnya...

Assalammualaikum..
Hai blogger!
Cik nely tak kisah pun korang suka or tak nak baca entry cik nely.. Bagi cik nely lah apa yang cik nely buat semuanya tidak salah disisi undang undang..😉😉
So, cerita seterusnya.. Lepas pergi genting tue.. Kita orang tak de plan gi memana sebab cik anis busy belajar tinggallah kami yang kerja dan kerap jugak pergi melaka macam pergi KL.. Tapi best laa.. Then kita orang dah slow tapi hubungan cik nely dengan Mr. Right still continue.. Macam macam program kita orang buat laa.. Selalu nyer pergi tengok wayang.. Sebulan kami bersama cik nely terus bawak jumpa family cik nely.. Sebab cik nely nak hubungan ini serius dan cik nely tak nak berkawan lama dan cik nely ajak kahwin, alhamdulilah Mr. Right setuju dan selepas bawak jumpa family cik nely dia okey walaupun jantung dia bagai nak gugur katanya.. Alhamdulilah family cik nely suka dengan dia lagi lagi mama cik nely suka sesangat.. Menantu kesayangan dan pilihan..❤❤❤ sikit sikit nama dia sahaja sampai cik nely cemburu dan dia memang pandai ambik hati mama cik nely.. Ada sahaja bunga yang dia nak bagi..itulah dia Mr Right..

ICT ..

Assalammualaikum..
Hai!
Semalam, balik dari keje dapat panggilan dari cik Anis, terkejut dengan suara cik nely macam sengau.. Hahaha .. Bukan main ea.. Dia ajak pergi ICT.. Pergi satu kete semua gugurl.. yang pelik ikut jalan mana entah kuar ke KL.. sebab cik nely tertido..Tapi memang nak jumpa dia nak luahkan sesuatu.. Dia memang pendengar yang baik dan dia satu satunya kezens yg tinggal yang belum kahwin..😊☺





Last gambar kabur sebab kelam kabut nak main yang bulat besar..





Genting Highland


Assalammualaikum
Hai blogger!
Banyak cik nely nak updated, itulah dia padan muka cik nely kan.. Siapa suruh tak updated dan tarikh pergi genting memang tak igt.. Tapi memang best.. Yang best sekali Mr. Right rupanya takot tinggi.. Hahaha

Banyak sangat benda nak igt, dan kali ini entry just nak share gambar kaminpergi genting sahaja ☺😊









Selepas KLCC...

Assalammualaikum..
Hai..
Peduli ape lah orang nak cakap kan 😃😄😀.. Selepas kejadian itu.. Kami mesej seperti biasa.. Dan bermula kamu kuar secara diam diam.. Haha😜😜 (Mr.A dan Cik Anis tak tahu) first kita orang kuar berdua semula tak ingat tarikh jugak.. Sebelum tu, Mr.Right pernah ajak tapi cik nely macam segan dan tetiba hati nak terbuka semula pada hari itu.. First kita orang gi Aeon Cheras Selatan tengok ceter Siti Saleha dan Aaron Aziz (tak igt tajuk). Then pergi makan dan balik.. Bila teringat best giler.. Then lepas tue memang ligat lah kuar.. Kali ke-2 pergi The Curve.. Hahaha (excited gila nak pergi sebab tak pernah pergi).. Then tengok wayang cerita ape tak ingat... Sejak itu hujung minggu memang kami keluar saja.. Sampai mama dah mula bising.. Setelah sebulan lebih jugak kami selesa dan memang kami dah kenal antara satu sama lain cuma kali ini kami berjumpa semula dan ditemukan semula (wah buat comeback taw)kuasa allah kita tak tahu dan Mr right propose pada 1fst March 2013 to be inrelationship  then we together on 5th March 2013 (cik nely mintak masa untuk berfikir dan alhamdulilah cik nely terima dia). ❤❤❤ 

Berkawan semula..

Assalammualaikum..
Hai blogger!
Cik nely nak sambung cerita yang sebelum nie., selepas kejadian makan pizza hut di Taman Maluri tue.. Cik nely diajak sekali lagi oleh Cik Anis (temAn dia dating dengan Mr.A dia) again lagi sekali jumpa Mr. Right..😍😍 then kami pergi KLCC nak tengok gambar?? (Saja bagi jeles) 




Dan muntah?? Hahaha
And then kita orang gi makan selepas tengok wayang..

 Gambar yg lain tak de!! 😒😒

And then selepas tue.. Kami Balik!!
Hahahaha

Dan cerita seterusnya.......

Sewaktu bermulanya berjumpa Mr Right

Assalammualaikum....
Hai!
Tetiba tajuk nie kann..Hahaha..Actually ade je dia dimana.. Tapi macam nie cerita dia.. Tarikh memang tak ingat dalam bulan 12 macam tue lah kan.. Sebelum terjumpa tue.. Cik nely whassup semua sebab cik nely pakai nombor baru..then tetiba tergerak hati whassup Mr Right.. Mr right pun balas dan mengapa hilang macam tue sahaja then Mr right explain..Memang cik nely tak kisah pun dengan dia sebab cik nely tak de pun perasaan walaupun dulu pernah bersama ttt!! And then whassup macam biasa.. Dan ada hari itu cik nely kuar dengan kezens cik nely jalan jalan KL and then dah sampai maluri.. Cik anis malas nak balik naik bas dan text lah kawan dia dan juga kawan kepada Mr Right..👍😉😉.. Then Mr.A(kawan dia tue) pun datang bawak kete dan jumpa di KFC.. Kebetulan Cik Nely pun nak beli KFC tuk Mama Cik Nely.. And then Mr.A tue pun belanja makan kat Pizza Hut dan dia pun ajak Mr.Right sekali.. Di situ permulaan nyer.. Sewaktu tue cik nely dan Mr. Right masih text tapi just simple no fefeling pun.. 😝😝

Cerita cik nely bermula disini...

Assalammualaikum... Hai!!
Last cik nely updated blog cik nely.. Sewaktu cik nely graduate.. Tahun lepas bulan 5 or 6 macam itu.. Selepas cik nely busy keje dengan AEoN.. And then pada 22hb May 2013 cik nely behenti kerja hampir 3 tahun jugak cik nely berpengalaman disitu.. Cik nely behenti sebab cik nely tak tahan dengan boss cik nely dan officer cik nely.. Dan membuat keputusan untuk bertukar kerja.. Sewaktu Mr right pun bagi semangat dan pandangan.. Dan bermula lah 3hb June 2013 berkerja di sogo semula..

Alhamdulilah sampai sekarang cik nely boleh bertahan walaupun penat..
Mr right selalu bagi semangat.. 
Insyallah cik nely nak bertahan disini dulu selama 3@4 tahun dan baru nak cari kerja lain.. Actually cik nely nak kerja Bank 😄😄 tapi tak ade rezeki lagi.. Kalau dapat goverment lagi bagus 😉😉😉

Selamat Hari Raya

Assalammualaikum..
Rasenye belum terlambat nak wish hari raya, sebab raya kita sebulan kan.. Cik Nely menyusun sepuluh jari sekiranya ada silap dan salah cik nely dihati dan perasaan korang semua.. Adatlah kita manusia biasa tang sering melakukan kesilapan..



Saya kembali Disini...

Assalammualaikum..
Hampir sekian lama meninggalkan dunia blog..
Dan begitu lama tidak berkongsi cerita cik nely disini..
Begitu banyak cerita suka, duka, pahit dan manis yg cik nely lalui...
Now, cik nely 'come back untuk bercerita kisah kisah yang cik nely boleh kongsikan..


                                                            neliesuliza.blogspot.com