Monday, June 27, 2011

mAjlIS cUkuR JAMbuL afIF zAkhWAn >>>






Masa
02hb Julai · 10.00 pagi - 5.00 ptg

Lokasi
No16, Jln CU1, Taman Cheras Utama, KL

Dianjurkan Oleh:
Nelie Suliza

Maklumat Lanjut
Dijemput semua sanak saudara n rakan taulan utk meriahkan lagi majlis...kehadiran semua dpt memeriahkan lagi majlis....tq.....



Sunday, June 19, 2011

mENunGGu sEsuAtu>>>



AHAD : hari yang orang mengambil masa untuk rehatkan diri dekat rumah tak pun kuar ngan kawan2 tak pun sesuatu yang boleh mengembirakan hati semua org. hari nie seharian aku rehatkan diri dirumah. semua tak de kat umah, hanya aku seorg sahaja. so kebosanan melanda diriku dah tahap CIPAN dah nie !!!. sampai ke petang semua tak balik. aku menunggu seseorang iaitu buah hati tercinta AFIF ZAKHWAN !!!. hari ini dia akan balik KL dari kuantan, pahang. tadi boboy call dia kata AFIF tak jadi balik ada masalah cikit. hmm hampa lah kalau macam nIe :(( bdak yang tEmbam dan coMeL nie >>>

Sunday, June 12, 2011

11 JunE 2011: midght wIth bEstiEs


sipnopsis kl gangster
Mengisahkan dua beradik yang telah terjebak di dalam dunia gangster, seorang bernama Malek dan seorang lagi Jai. Si abang iaitu Malek telah dipenjarakan selama 5 tahun akibat dikhianati oleh kumpulannya sendiri yang didalangi oleh Shark anak tiri kepada King, iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Bagi Malek setelah dibebaskan beliau ingin mengubah persepsi kehidupan serta menjauhkan diri dari kehidupan hitam sebagai ahli kongsi gelap.
Menjalani rutin kehidupan biasa sambil menjaga ibunya yang dah tua tapi sebagai bekas banduan yang dipandang serong oleh masyarakat adalah agak sukar dia menjalani kehidupan seperti biasa. Beliau sering diganggu oleh gangster-gangster lain yang masih berdendam dengan beliau sehingga King tampil menghulurkan bantuan untuk Malek memulakan kehidupan baru. King mengarahkan orangorangnya supaya tidak menganggu kawasan Malek dan ini amat tidak disenangi oleh anak tirinya Shark yang ingin menjadi “Raja” di KL ini. Berlainan pula dengan kehidupan adiknya yang masih hanyut dibuai kemewahan hidup di dalam dunia gangster.
Bagi Jai kemewahan hidup adalah segalanya dan ini hanya boleh dicapai dengan dunia hitam yang diceburinya sekarang. Dia sanggup melakukan apa saja demi wang dan kuasa. Jai antaraorang kuat Shark dalam apa saja misi yang Shark lakukan. Jai lah orangnya yang akan tampil ke depan untuk merealisasikan apa jua yang diarahkan Shark. Sayap Shark semakin berkembang. Tapi dengan kemunculan Malek, Shark terasa semakin tergugat. Beliau terasa tercabar. Berbagai cara dilakukan untuk menjatuhkan Malek tetapi sentiasa dipatahkan oleh ayah tirinya King yang sering membela Malek yang dianggap sebagai sahabat.
King kurang senang dengan karenah Shark yang sentiasa mencetuskan perbalahan yang membabitkan kumpulan-kumpulan gelap yang lain. Ini membuatkan hubungan anak beranak ini semakin dingin. Kerana tamakan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya beserta Malek. bagi Shark, Maleklah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai untuk menghapuskan abangnya. Disinilah bermula konflik diantara saudara dan kesetiaan keluarga dan kumpulan… Nyawa atau harga diri. Dimanakah penghujung pertempuran mereka…segala-galanya akan terjawab dalam “KL GANGSTER”.
neliesuliza.blogspot.com

 neliesuliza.blogspot.com

 neliesuliza.blogspot.com

 neliesuliza.blogspot.com

CREDIT TO SYAMSUL YUSOF

kHAmis 8 JunE 2011: pErpisAhan untuk terAkhiR kALinyEr>>>

akhirnyer selama 2 tahun aku mencapai kejayaan di INSTITUT PROFESIONAL BAITUIMAL dengan segulung diploma. titik permulaan untuk aku mencari pekerjaan bermula lah dari sekarang. selesai sudah perjuangan belajar aku. dan sukar bagi kau untuk berpisah dengan kawan2. KAWAN yang selalu peneman kita di asrama. makan2 bersama2, mandi bersama2, basuh baju bersama2, tido bersama2 nak dikatakan apa yang kami lakukan sentiasa BERSAMA2. rindu sentiasa dihati ini. apa yang boleh kita lakukan sentiasa contact each other n keep in touch :)







4 jUnE 2011> kEnduri aQiQAh AfiF zAkhwAn >>>

sampai pada pukul 2 pagi. akhirnyer, selamat sampai di kuantan. sampai2 cari  afif dah, dia tengah syok tido. tapi mak usu dia ganggu jugak.(hahhahahahah). kenduri dia sangat meriah. tapi dia sangat tembam sekarang nie.
al-maklumlah dia sekarang minum dua susu. mana tak cepat naik. kenduri aqiqah, bermula selepas zohor sampai ke petang. diam saje dia waktu cukur rambut dia oleh orang2 surau.

sedikit gambar yang sempat mak usu dia ambik >>>








Thursday, June 2, 2011

New NepHew Lagi>>> 27 May 2011

thaniah tOo my couzins Abg ayAt & kAk aMy yang teLAh selmat melahirkan anak lelaki pada 27 may 2011.
kenApa tak bErsAlin 26 MEi 2011 kalau tak, bOlehh sambut bersama dengan manja nanti tahun depan ~ ~
he he he he he he ....

MOHD DANIAL HAIQAL >>>



<<<iniLAh yang di nanti2 kan oleh keluarga nya.>>>

ALHAMDULILAH>>>