Tuesday, March 22, 2011

diA...Nelie Suliza: cOmpetions sIngs>>>

diA...Nelie Suliza: cOmpetions sIngs>>>: " cuba tengok gambar-gambar dibawah nie>>>neliesuliza.blogspot.comsempat lagi kami posing taw..semetara menunggu giliran ..."

cOmpetions sIngs>>>

  cuba tengok gambar-gambar dibawah nie>>>
sempat lagi kami posing taw..semetara menunggu giliran kami. waktu ini nak hilangkan nervous taw!!!. dan kita orang tak lengkap kalau tak snap picture nie.


gambar selepas habis competions. sedihnyer kita orang  tak menang pun. tapi best lah enjoy walaupun dapat saguhati jew.

inilah sayang saya. kemana pergi mesti kita orang bersama. kecuali bila dia keluar dating Laa...

kEjap Adew lAgi >>>

paling best sekali walaupun kita orang tak menang abang izwad belanja makan kat kG.Baru.
terbaiklah tempat tue..nak tengok tak apew kita orang makan>>>

 ikan siakap masak GAjuS!!! sEDap nyER 
pRICe: RM30

kAilan IkAn MAsin!!!
priCe: RM10

tOm yAm cEndAwAn ThAi!!!
pRicE: RM28

nAk tEngOk saLah sAtu dARi kiTA oRAng HEpy dI dEpAn MAkanAn >>>

diA...NAququ

dAn sAyA >>>


Saturday, March 19, 2011

inilah kEjayaAn diA..NELIESULIZA >>>

 biggest miracles
biggest miracles

alhamdulilah syukur nikmat kepada Allah s.w.t. keatas keputusan yang memberi makna kepada aku. akhirnyer aku dapat jugak DIPLOMA BOOKEEPING & ACCOUNTS. walaupun diploma bagi aku ini adalah satu2 nyer peluang aku untuk masa depan yang cerah. selama ini aku mendapat jatuh dan aku bangkit semula untuk mendapat balik kejayaan. ini adalah satu-satu nyer harapan untuk aku membantu family aku yang banyak mengeluarkan segala-galanyer untuk aku. insyaalallah aku akan balas segala jasa dan baik diorang. thankz a lot kepada mama,ayah,ibu, kakak n abang yang banyak bantu dan berdoa untuk kejayaan aku.
akhirnyer dapat jugak aku segulung DIPLOMA

wEddings sIS zAkiAh 5 Febuari 2011>>>

sudah sah menjadi isteri kepada suaminyer. alhamdulilah ditemukan jodoh dengan orang yang baik. semoga berbahagia hingga akhir hayat. bahagia sungguh dari wajah nyer setelah ijab dan kabul. sowang-sowang kakak aku kahwin. anak ibu satu-satu kahwin dah. tinggal abg hairi, abg gman, sis ct, sis nor, sis syima dan aku jew. apa-apa pun selamat sudah dan semoga menempuh alam rumahtangga dengan baik.


inilah sebahagian gambar majlis perkahwinan sis zakiah...



 
























lepas nie giliran siapa pulak ibu kan>>>

Thursday, March 10, 2011

diA...abAngkU>>>

satu-satu nyer abang yang rapat dengan aku. maybe kami tak jauh beza umur kot. dia sangat memahami dan sangat menjaga adik dia nie. aku selalu appericiate segala nasihat dan tunjuk ajar dia bagi kat aku. aku sentiasa ingat apa yang dia pesan dekat aku. dia sangat selamber orang nyer. dan sangat jaga pergaulanan aku ngan kawan2 aku. maybe dia tak nak aku salah jalan dan menyesal kemudian hari. sekarang dia dah menjadi suami orang dan akan datang akan menjadi seorang ayah pula. walaupu dalam usia muda beliau pandai menjalani dengan baik. sekarang dia bahagis bersama isteri dia. aku mendoakan kesejahteraan dia dengan isteri dia. sangat sedih kami tidak rapat macam dulu. tapi dia selalu dihati aku. tapi dia tak pernah lupa akan tanggungjawab dia dekat aku. mANja sAyang sangAt dengan bOboy. jaga mama elok-elok.








cUcu - cucu HORi>>>




ini baru sebahagian cucu nenek nie. nenek kami mepunyai cucu seramai hampir 50 orang taw. ada yang nak kahwin.adew yang belum kahwin..

zaman sekolah dulu-dulu>>>







kenagan bersama mereka memang tak boleh lupa.banyak kenakalan kami buat. kami dulu suka ponteng class. tapi kami ponteng untuk buat kerja kursus seni. inilah budak 5 maju yang tak berapa nak maju lah kan. tapi sekarang semua sibuk belajar. dan ada yang keje. teringat cikgu yang mengajar kami di FORM 5. cikgu KAMARUDDIN yang mengajar subjek bahasa melayu. selalau merotan budak-budak lelaki. dan pernah memeri kite orang "budak kelas 5 maju suka cakap berbakul-bakul". Puan SELVA yang mengajar subjek bahasa english dan merangkap guru displin. semua takot dengan dia. sangat tegas orang nyer dan tidak mempunyai perikemanusiaan. kalau nak rotan orang sesuka hati dia sahaja..Ustzah GAMAROFIZAN..ustzah yang sangat sporting. suka bercerita dan memberi nasihat kat kita orang semua. subjek tassawuf yang dia ajar kat kita orang. Puan JULIEYANA. cikgu nie sangat lembut.kecik. dan suara pun perlahan. mengajar subjek matematik. selalu saja fail budak-budak kelas 5 maju nie. dulu aku nie nakal tak nakal sangat tapi tak pernah membuat kesalahan kat sekolah.kenagan yang tak pernah kami lupakan di SEKOLAH MENEGAH BANDAR TASIK SELATAN.