Thursday, November 19, 2015

Perasaaaan !!!

MENJERITTTT!!!!!

Itu yang rasa sekarang.

Apa yang disimpan pun tak tahu, kenapa perasaan kekadang datang dengan secara tiba tiba.
perasaan yang sering tak tahu. Memilih untuk berdiam diri.
Itu yang lebih baik bukan??

Kekadang tak semua benda yang boleh kita kongsi dan tak boleh cerita.
Untuk menjaga jaga perasaan orang sekeliling. Boboy selalu pesan, nak tulis apa apa kat FB or mana mana pikir terlebih dahulu, sebab kalau seseorang tengah pendamkan perasaan tetiba sahaja dia boleh meletup dengan kata kata yang dia pendam selama ini.

Dah besar boleh pikir yang mana baik dan buruk, Umur makin meningkat bukan perangai makin menurun.
Seiringlah dengan umur dan pemikiran supaya orang hormat dan buat kita menjadi contoh.


Hati Oh hati

Beridiam lebih baik ...

Tuesday, November 17, 2015

"Biarkan Manja Menghabiskan Masa dengan Mama" .....


biarkan manja menghabiskan masa dia dengan mama - Along


Assalammualaikum ..

 Semalam adik beradik berkumpul, nak bincang pasal kenduri pertunangan cik nelly pada 31 Januari 2016 tahun depan. Balik kerja macam biasa mandi dan terus makan sementara tunggu adik beradik yang lain datang. Entah kenapa makin dekat kenduri makan macam tiada rasa mungkin rasa berdebar didada.

Abaikan ..

9.30 pm perbincangan pun bermula dari cik nelly sebabnya kenduri cik nelly kan, So cik nelly kena mulakan terlebih dahulu. Mula berbincang pasal bila nak bincang dengan pak cik pak cik. So tarikh dah tetap pada 12/12/2015 (Sabtu).

Selepas itu cerita pasal Majlis Bertunang. Cik nelly bentanglah segala budget dan apa yang cik nelly plan dengan Mama cik nelly.
Bincang punya bincang sampai jam lebih kurang pukul 11 macam itu.

Alhamdulilah selesai.

Tetiba
Kak ipar (kak akma) bersuara pasal percutian family kita orang. So pilih tarikh semua dan setuju 9&10 April 2016. Selepas majlis pertunangan cik nelly. Cik nelly request cameron highland tapi macam tak sesuai sebabnya anak buah cik nelly masih kecik so nak cari tempat yang boleh diorang main sekali.

Ke Melaka lah kita..

Malam tadi semua gelak sakan tetiba Kakak Cik Nelly bersuara
    " Manja tak nak bawak Fariq? "
Cik Nelly cakap tak nak sebabnya tak leh nak mengedik dengan anak buah. Cik Nelly kekadang kan macam budak budak. Hehehe

and then dengan secara natural dan suasana dah riuh semula gelakkan cik nelly. Along nelly pun cakap
           along pun rasa tak yah la "biarkan manja habiskan masa dia dengan mama" 

perasaan ketika itu tetiba cik nelly rasa macam gelap dan tersentuh dari hati, yelah satu hari cik nelly akan kuar dari rumah itu dan akan ikut pergi bersama suami cik nelly. Bila dah berkahwin tak boleh dah macam dulu dulu.
Sehingga sekarang terngiang ngiang kata kata along ...

Disaat kita memulakan kehidupan baru, kita akan merindui masa yang lama - Neliesuliza

2.25p.m


Wednesday, November 4, 2015

2 November 2015 : Merisik atau Dirisik



Today, 04/11/2015 ,

Alhamdulilah,
Mungkin dengan kesabaran selam ini bila kita jalani liku liku kehidupan, perancangan allah itu pasti ada,
Berdoa, Berusaha dan Bertawakal kepadanya.

Nak belanja gambar dulu la ...







Alhamdulilah, Hari isnin yang lepas family Superbike F datang ke rumah.
Datang dengan membawa hajat. First time nak jumpa family superbike F.

HaHaHaHa
OF Course nervesssss

  Cerita dia macam ini, sebelum hari merisik berlaku, kita orang dah deal sebenarnya 10/11/15. Sebab memang ada perancangan nak datang. Tetiba pada 01/11/2015 ( ahad, pagi) Mak Superbike F telefon tanpa diberi pengetahuan terlebih dahula oleh Superbike F yang mana Mak n family nak datang pada esoknya (02/11/2015). Waktu itu cik nelly nak kuar pergi picknik dengan family. 
Dapat lah kejap cakap dengan Maknya sebelum cik nelly pass telefon dekat mama cik nelly.

  Kami pun tergamam jugak dan rasa kelam kabut jadinya. Yelah walaupun datang merisik, kami pun tak pernah macam ini.

So pada hari isnin itu, Cik nelly memang rasa tak keruan, macam mandi tak basah sebaik tido dengan lena.
Hari merisik berlaku cik nelly pukul 8 baru balik dari tempat kerja. Lambat tak lambat lah sebaik ada kak ipar yang buat semua. Sebab memang tak boleh elak sebab "Month Of Closing".
Sesampainya rumah pukul 8.35 pm macam itu. Superbike pun call katanya baru gerak. Janji lepas isyak kan.
Wakil belah cik nelly ialah Pak Usu.

     "Mak Dia dah sampai" !!
Cik Nelly masuk dalam bilik dengan pakaian kerja lagi sebenarnya, memang sesaja nak selekeh (dalam hati cakap mampus kalau mak dia reject sebab selekeh!) First time perlaku macam itu!.
Diorang tengah sembang cik nelly masik duk lilit lagi shawl. HAHAHAHA

Baru je muqadimah, terus kena panggil! ^_^

Duduk belakang pintu dengar diorang bincang!
Dengan muka tak Make Up and tak mandi, dengan selamber keluar sahaja dari bilik CATwalk macam melayu yang terakhir). Selepas salam terus sarung cincin merisik (sempoi, tak tanya cik nelly dulu setuju atau tak) Haishhhh -tapi hati kata cepat sikit masa berlalu...

   Sesudah sarung cincin, bersembang lah pasal melaka, Melaka kan tempat bersejarah, Hahahaha
dan sambung lah perbincangan pada hari pertunangan pulak.

Tak pernah dibuat family lagi  Hari by Hari untuk Merisik dan Bertunang.

Next Hari Pertunangan pada 31/01/2016 (AHAD)

SAve the Date  ^_^