Wednesday, November 4, 2015

2 November 2015 : Merisik atau Dirisik



Today, 04/11/2015 ,

Alhamdulilah,
Mungkin dengan kesabaran selam ini bila kita jalani liku liku kehidupan, perancangan allah itu pasti ada,
Berdoa, Berusaha dan Bertawakal kepadanya.

Nak belanja gambar dulu la ...







Alhamdulilah, Hari isnin yang lepas family Superbike F datang ke rumah.
Datang dengan membawa hajat. First time nak jumpa family superbike F.

HaHaHaHa
OF Course nervesssss

  Cerita dia macam ini, sebelum hari merisik berlaku, kita orang dah deal sebenarnya 10/11/15. Sebab memang ada perancangan nak datang. Tetiba pada 01/11/2015 ( ahad, pagi) Mak Superbike F telefon tanpa diberi pengetahuan terlebih dahula oleh Superbike F yang mana Mak n family nak datang pada esoknya (02/11/2015). Waktu itu cik nelly nak kuar pergi picknik dengan family. 
Dapat lah kejap cakap dengan Maknya sebelum cik nelly pass telefon dekat mama cik nelly.

  Kami pun tergamam jugak dan rasa kelam kabut jadinya. Yelah walaupun datang merisik, kami pun tak pernah macam ini.

So pada hari isnin itu, Cik nelly memang rasa tak keruan, macam mandi tak basah sebaik tido dengan lena.
Hari merisik berlaku cik nelly pukul 8 baru balik dari tempat kerja. Lambat tak lambat lah sebaik ada kak ipar yang buat semua. Sebab memang tak boleh elak sebab "Month Of Closing".
Sesampainya rumah pukul 8.35 pm macam itu. Superbike pun call katanya baru gerak. Janji lepas isyak kan.
Wakil belah cik nelly ialah Pak Usu.

     "Mak Dia dah sampai" !!
Cik Nelly masuk dalam bilik dengan pakaian kerja lagi sebenarnya, memang sesaja nak selekeh (dalam hati cakap mampus kalau mak dia reject sebab selekeh!) First time perlaku macam itu!.
Diorang tengah sembang cik nelly masik duk lilit lagi shawl. HAHAHAHA

Baru je muqadimah, terus kena panggil! ^_^

Duduk belakang pintu dengar diorang bincang!
Dengan muka tak Make Up and tak mandi, dengan selamber keluar sahaja dari bilik CATwalk macam melayu yang terakhir). Selepas salam terus sarung cincin merisik (sempoi, tak tanya cik nelly dulu setuju atau tak) Haishhhh -tapi hati kata cepat sikit masa berlalu...

   Sesudah sarung cincin, bersembang lah pasal melaka, Melaka kan tempat bersejarah, Hahahaha
dan sambung lah perbincangan pada hari pertunangan pulak.

Tak pernah dibuat family lagi  Hari by Hari untuk Merisik dan Bertunang.

Next Hari Pertunangan pada 31/01/2016 (AHAD)

SAve the Date  ^_^


No comments: