Sunday, September 8, 2013

Anak buah baru..

Assalammualaikum..
Last entry hari ini, itulah kan siapa suruh tangguh tangguh kan kerjA.. Hahaha
Cik nely dapat anak buah baru.. Nama belum diketahui tapi dia dilahirkan last syawal dan baby boy ini layak
Dapat duit raya.. Dan kami berkobar kobar nak bagi duit raya kat baby boy ini..




Last raya Maintenance Department


Assalammualaikum.. 
Sorry lah cik nely lambat updated pasal jamuan raya kat office laa.. Kat atas nie ada beberapa gambar yang sempat cik nely ambik, best giler waktu tu ade kambing bakar, nasi goreng dan yang paling best ade durian musang King.. Pergh!!! Menangis menangis nak makan.. Hahahaha..






Pergi kenduri bersama Kak Lang


Assalammualaikum..
Hai blogger
Just nak share gambar pergi kenduri tunang kawan kak lang.. Best dapat makan makanan ala ala kampung..

Mak bagi telekung..


Assalammualaikum..
Hai blogger! Korang mesti tengah lepak lepak tak pun tido awal malam
Nie kan.. Sebab ade yang esok nak pergi kerja dan adik adik nak pergi sekolah.. Hari Isnin adalah hari malas sedunia..
Cik nely hari ini pergi umah mak.. Sebab akak niza ajak pergi kenduri tunang kawan dia.. Hehehe best makan makanan ala ala kampung.. Then balik rumah mak lepak dengan mak.. Dan yang paling best cik nely dapat masuk bilik Mr Right! Alhamdulilah dapat jugak terbayang dia di bilik tido Mr Right.. Mr right masih simpan botol air anugerah, kotak jam yang cik nely bagi pun ada lagi, cuma cik nely tak nampak teddy bear dan forero rosye yang cik nely bagi kat Mr right sempena anniversary kita orang yg ke-4.. Cik nely nampak gambar convo dia, banyak barang dia dekat bilik dia yang masih belum disentuh.. Alhamdulilah cik nely dapat sembayang di bilik  dia tadi, sembayang zuhur dan Asar.. 

D... Mak bagi telekung, mak cakap telekung tue D yang belikan untuk mak dari bandung.. Mak bagi B.. Hihihi b dapat jugak dari D telekung yang di belikan.. Walaupun niat untuk mak tapi bagi B Tetap dari D.. 
Insyaallah B akan jaga dengan baik.. 

Yang selalu mencintaimu
Neliesuliza@Mrs Azuan 

Friday, September 6, 2013

40 Hari awak tinggalkn saya..

Assalammualaikum..... 
Hari berganti hari.. Kejap sahaja 40 hari Mr Right pergi meninggalkan semua.. Terasa memang terasa.. Menangis tetap menangis.. Saban hari manunggu kepulanganyer, panggilan dari dia dan text dari dia.. Hanya kesabaran diperlukan.. 

Semoga awak bahagia disana sayang.. Insyaallah kita jumpa kat syurga kita..


Thursday, September 5, 2013

Happy Anniversary sayang..

Assalammualaikum..
Sayang... Hari ini anniversary kita yg ke-6.. "Alhamdulilah... Walaupun banyak dugaan yang kita tempuh.. Kita boleh harungi bersama sama"- Mr Right

Itulah kata kata yang pertama sekali Mr.Right akan cakap.. Kita orang selalu belajar dari kesilapan.. Untuk menjadi yang lebih matang.. 

D... Kalau D ada lagi.. Mesti kita dah raikan bersama sama.. Banyak dah kita merancang tapi...
D..B keseorangan disini.. Tiada tempat nak bercerita.. Tiada tempat nak menangis.. Selalu b akan nangis dibahu D.. D b pernah cakap kan perkara yang b takut adalah b takut kehilangan D.. Dan D berjanji b takkan tinggalkan B.. D.. B sangat merindui D disini.. B takut sangat tak dapat jumpa D disana.. Sebab kita tak sempat disatukan.. D.........
Airmata ini selalu jatuh kalau teringat sewaktu kita bersama sama.. N hanya luahkan disini saja D.. B tiada siapa D.. D yang selalu banyak dengar masalah B..
D................................
B rindu D.....
Hanya D sahaja dihati ini
Tiada siapa siapa dihati ini
Kalau d nampak b dengan lelaki lain itu hanya kawan sahaja.. Biasalah kadang kadang dia ingin menghiburkan hati B.. Dan b pun ingin dilayan sebegitu.. Yang selalu D buat kat B... D jangan cemburu taw, d sentiasa dihati B..tiada lelaki lain..

Yang menunggu awak selalu
Neliesuliza@Mr Always Right you..


Wednesday, September 4, 2013

Sayang esok...


Awak esok ulangtahun kita yg ke-6
Walaupun awak tak de dalam dunia ini tapi saya tetap nak sambut.. Awak saya sangat sangat rindu awak.. Sekejap masa berlalu awak pergi tinggalkan saya.. Kata kata awak saya tak pernah nampak yg awak nak tinggalkan saya.. Saya tahu saya banyak dosa..dengan awak.. Dapatkah kita jumpa semula awak.?? Saya nak jumpa awak.... Awal kenapa 4 bulan jugak awak nak tinggalkan saya?? Kenapa kenapa awak??

Kita suka tengok diorang


Assalammulaikum...
Hai.. Lama dah rasa tak updated sebab cik nely sibuk closing account company.. Huh! Penat hanya tuhan saja tahu..
Ini baru bekesempatan cik nely nak updated.. Tadi cik nely bukak laman web gossip artis.. Tetiba kan cik nely terbuka lah gossip pasal Awal Ashaari&Scha Alyahya.. Idola Mr Right&Mrs Always Right .. Hahaha
Cer tengok gambar diorg bermain salji..








Sunday, September 1, 2013

Congratulations for My Brother Raziman


Assalammualaikum..
Hai blogger hari ini hari ahad bersamaan 1 September 2013..
Alhamdulilah, dalam lingkungan 10.30 minit pagi.. Abg Gman selamat dan disahkan sebagai suami kepada Kak Fazlina dalam ijab&kabul..
Cik nely doakan semoga abg gman dapat membimbing akak baru dengan baik dan sempurna.. Semoga menjadi suami yang soleh dan melindungi isterinya selalu.. Dan akhir kata semoga bahagia hingga ke syurga...

Aminnn

Dulu pernah saya cakap kat awak.. Dan awak berkata, saya tak tahu nak kata apa...cuma saya nak satu je.. Saya nak awak jadi isteri saya...

awk...sekiranya awk tercipta utk sy, sy harap awk terima sy sebagai wanita biasa.. sy x sesempurna mcm srikandi dulu.. penyabar, bijak, cerdik, cantik dan kuat... tp sy akan sedaya upaya menjadi yg terbaik utk awk.. itu janji sy.. namun tiap manusia mmg xkn terlepas dr kesilapan..jd maafkan sy atas segala kurang diri sy..
 
awk..sy ni jenis cepat beralah.. sy x suke gaduh lame2.. sy terseksa.. tp bile sy merajuk tu..sy harap awk pujuk sy ye.. x perlu awk beli sy barang mahal2..cukuplah dgn dakapan dan ciuman di dahi sy..atau kate2 yg penuh lembut dan sopan.. tu pun dah cukup awk..kdg2 perempuan ni mcm dak2 kecil..suke dipujuk..
 
awk..bile sy ngah serabut ngn masalah..awk jgn la marah2 sy atau salahkan sy.. awk tolongla bg pendapat.. tak kesahla ape jenis pendapat pun..bkn ape..itu pun da cukup utk sy sedar bahawa ade gak org yg amik berat ttg sy ni..even masalah tu x setel pun..but as long sy rase lega sikit..sy perlukan sokongan..mcm awk gak..
 
awk.. org pempuan ni mmg suke bcakap.. kami suke expresskan perasaan dr kate2.. contohnye hepi, atau sedih..xpe ye pinjamkan telinga kejap... kami mmg perlukan seseorg utk mendengar luahan hati ni..
 
awk.. kalau awk tgh marah.. cube elakkan dr berkata kasar.. sy sedar sy ade kekurangan.. jd gunekanlah pendekatan utk menegur secara hemah.. sy akn dengar.. explain lah sampai sy faham..sy akn terima dan cube berubah..hati pempuan ni lembut..luar mgkin x nampak tp kesan luke dier makan mase...
 
setelah sy hidup ngn awk...mmg sy ade awk sorg je.. dulu hidup sy ngn keluarga..tp bile awk dtg ambil sy, sy da xde sape da.. jd tlgla jgn abaikan sy.. sy nk hidup ngn awk lame.. if boleh biar kita sampai syurga..