Tuesday, March 31, 2015

REPOST : Sinopsis Cerita Isyarat Cinta



Assalammualaikum..


Hi ^-6

   Grrr ^-8  
Terdelete post pasal 'isyarat cinta'. Cik nelly nie gatal tangan jenis tak sabar kalau PC Stuck.

  

       Filem Isyarat Cinta arahan Bade Hj. Azmi ini mengisahkan percintaan pasangan buta dan bisu. 

Cinta mula berputik selepas Iskandar (Adi Putra) seorang jutawan yang sangat rendah diri dan pemalu telah memberanikan diri menyelamatkan Dhia (Liyana Jasmay) dari satu kemalangan jalan raya sehingga membibitkan rasa cinta masing-masing. 

Hubungan mereka dijalinkan melalui orang tengah iaitu Ariel (Fizo Omar) apabila segala luahan Iskandar yang cacat pendengaran itu disampaikan kepada Ariel untuk Dhia. 

Sumber : http://www.liriklagumuzika.com/2015/01/sinopsis-isyarat-cintafilem-lakonan-adi.html#ixzz3VuxyxnfU



 Silalah ke pawagam yang berdekatan, support cerita melayu kita. Cerita ini memang sangat best sesiapa yang tak sedar diri akan ada kekurangannya sila pergi!. Cik nelly memang terasa apa yang diorang sampaikan, the pelakon memang best! Terutama my Hero ADIPUTRA!.

Majlis Cukur Jambul Syahputra


Assalammualaikumm..


Hi ^-^

  28 March 2015, Majlis cukur jambul anak buah cik nelly yang ke-16, ^-6 makin bertambah memang dah boleh buat team bola sepak!, Majlis hari sabtu itu bermula lepas zuhur tapi hari itu jalan jem teruk sangat, So macam biasa delay sampai ke pukul 3 petang.

  Hari jumaat hari itu, lepas balik kerja cik nelly pergilah umah akak cik nelly nak tolong apa yang patut, sebab memang adik beradik cik nelly sahaja yang masak!. So the leade and the best masak mestilah mama cik nelly. So sampai ke subuh cik nelly tak tido dengan abang cik nelly. Lepas subuh baru balik ke rumah nak tido sekejap!

  

   Majlis Cukur Jambul Cucu Cik Yah kali ini memang pasang khemah sebabnya memang family besar dah tak muat dalam rumah. So memanh selepas ini sesiapa nak buat kenduri kecik kecik pun memang kena pasang khemah. Alhamdulilah kenduri Syahputra banyak orang sponsor terutama khemah nie, Kakak sepupu yang sponsor.

   Habis majlis selepas maghrib la, sebabnya keesokkan hari semua ada kerja dirumah nenek. So nak rest awal!. Bulan April sememangnya busy.


So Cik Nelly nak belanja gambar my nephew yang ke-17


   Ashu doakan syahputra menjadi anak yang baik dan berbakti kepada ibubapa, semoga berjaya dalam kehidupan dan boleh jaga Nenek untuk ashu.



Monday, March 23, 2015

KAKNIS OFFICIALLY ENGANGEMENT!!





"Saya bersyukur sebab semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan Allah. Lega bila keluarga dapat berbincang bertentang mata dan kenal-mengenali sebelum anak mereka bernkah. Selesai satu fasa mengikut adat, sekarang teruja terus-menerus ke persiapan kahwin. Insya-Allah doakan semuanya berjalan seperti dirancang."

Tiba-Tiba Cik nelly teringat saat dan detik Hairul Azreen melamar Keknis di pentas Gegar Vaganza tiga bulan lalu. 


Suka Nau hati cik nelly melihat wajah keknis yang manis disarung cincin oleh Ibu Hairul Azreen.


Wah, dengar cerita lagi tiga bulan pasangan ini akan bergelar suami dan isteri. Betul ke??


Keknis mengaku dia kini teruja untuk terus membuat persiapan perkahwinan yang bakal diadakan pada 5 Jun 2015.


Tahniah Kaknis & Hairul



credit photo from ^-^ 
www.ohbulan.com


On April 2015


Assalammualaikum...

hi ^-^


   Bulan April, Banyak benda nak buat kena susun dengan baik supaya lebih mudah !
So bulan April jugak lah cik nelly nak buat preparation nak gi Krabi dan ada shortvocation dengan BFF, 
Nak buat passport hopefully nama tak ada masalah lah, Masalah pinjaman PTPTTN ke rasanya tak pinjam waktu belajar.. So bulan empat sibuk dengan adik sepupu nak kahwin, bowling Family dan group. Mesti penat tak teramat !


Tunggu Next updated!


SINOPSIS TELEFILEM TALAK TV3

SINOPSIS TELEFILEM TALAK
Badrul (fizo,omar) amat mencemburui persahabatan isterinya Yasmin ( diana daniele) bersama Mukhriz, telah menimbulkan spekulasi kemungkinan Yasmin dan Mukhriz mempunyai hubungan lain yang tidak diketahui oleh Badrul. Si yasmin nih kerja pramugari. So si badrul selalu syak prasangka apa yang yasmin lakukan dibelakang dia.
Nak dijadikan cerita, pada suatu hari si badrul nih naik hangin dengan yasmin dia tetapkan sesiapa salah satu mereka berdua yang curang, tidur bersama pasangan lain, jatuhla talak itu.

Si badrul nih rapat dengan rina, sampailah terlanjur. So dah jatuhla talak tuh. Takut punya pasal, si bad suruh rina rahsiakan perhubungan itu. Badrul dengan yasmin dalam tempoh tiga bulan tuh dah makin baik hubungannya apabila yasmin pun sudah tidak lagi jadi pramugari. Dia jaga bahagian admin jer.
Dalam tempoh tiga bulan tuh, si rina tuh bagitahu yang dia sudah mengandung hasil perhubungan sulit dengan badrol. Badrol sangat takut dan bimbang. Dia mahu si rina gugurkan kandungan itu. Tetapi rina tak mahu. Sebaliknya rina cuba mendekati yasmin, tapi dia tak tahu apa sebenarnya yang berlaku.
Masalah yang terjadi ialah si badrul tidak menyelesaikan masalah ini dengan segera dan tidak jujur. Keadaan jadi makin rumitlah kan. Apepun lama-lama mesti kantoi punya. Bila dah kantoi, makin serabut jadinya.
Yasmin tak mahu lagi bersama dengan badrol. Dia pasrah atas apa yang berlaku. Yasmin tidak mahu rina gugurkan kandungan itu kerana kandungan itu tidak bersalah. Kerana mahu menutup air muka fizo, tidak harus jadinya perbuatan menggugurkan kandungan itu. Yasmin menyuruh badrol bernikah dengan rina dan mulakan hidup baru.
Yasmin tak mahu lagi bersama dengan badrol. So, moralnya ialah, jangan main-main dengan talak nih. Ia sangat bahaya. Takut sebenarnya bila nak cakap perkataan itu. Fuhh sebolehnya jangan curang tuh pun satu. Percayalah dengan pasangan masing-masing. Berbincanglah terlebih dahulu. Jangan terus menghukum tanpa kita selidik dahulu. Sekian terima kasih.

Assalammualaikum...
Hi Korang ^-^
Talak, cik nelly nak cerita pasal cerita ni yang disiarkan kat TV3 semalam, Wah! cik nelly nak bagi 10 bintang rasanya. Cerita dia sangat best, pelakon dia boleh tahan jugak. Sangat Hebat!. then yang paling penting cerita dia bagi kesedaran dan kesan kepada cik nelly.
Sedih bila tengok seorang wanita dilukai, curang dan tidak jujur dalam satu perhubungan, bukan senang untuk kita menghadapi Yes! Ini mungkin satu ujian untu seseorang itu, tapi respect siapa yang bergelar Yasmin dalam cerita ini, perwatakan dia sangat lembut dan hormat suami dia, tidak meninggi suara walaupun suami dia yang sering berperangsangka tidak baik!

Yang mana terlepas, sila layari laman web tonton.com.my

Wednesday, March 11, 2015

Minum Petang : Hai Hidup Mati Johor !

Assalammualaikum Orang Johor !

Hi, ^-^

Selamat Soree ...

Alahaiii petang petang macam ini mata mintak bantal dan tekak mintak goreng pisang dengan kopi panas ke nescafe panas ke, Kebiasaannya lah kan kalau cik nelly tengah bermain dengan perasaan cik nelly akan cari lagu yang boleh naikkan semangat cik nelly balik. Antara satu satunya lagu Johor! entah kenapa cik nelly suka sangat dengan Football JDT! addicted gilerr, macam ada jodoh dengan orang johor .. ^-^


Lirik Hidup Mati Johor (Lagu Chanting JDT)Luaskan Kuasamu
Oh Johorku
Hancurkan Semua Musuhmu Pahlawanku
Setia Bersamamu Johor
Merah Biru
Hidup Mati Johor
La la la la la la la la la la la la la la la la la la
Hidup Mati Johor

Rindu Somebody ^-^







Tuesday, March 10, 2015

One of Lirik lagu Taufik Batisah ..


Assalammualikum..

Hai Korang,

Cik Nelly nak share satu satunya lagu yang cik nelly rasa "deep" sangat bila cik nelly, sememangnya semua dari hati, bila kita luahkan dari hati kita sememangnya impak dia tersangat terkesan !

^-^




Berserah - Taufik Batisah


Gerhana meliputi segala
Tiada lagi sinaran cahaya
Keinginan tanpa kepastian
Tak mampu rasanya ku teruskan
Ku meneruskan

Chorus
Biarlah
Ku relakan segala
Walau hidupku
Sebuah tanda tanya
Mengapa
Biarpun
Tak mampu ku bertahan
Takkan pernah
Ku akui kalah

Masih terdampar ku disini
Tiada jalan mungkin ku lalui
Haruskah hidupku dipersenda
Mengharungi dugaan melanda
Ku Berserah

Chorus

Biarlah
Ku relakan segala
Walau hidupku
Sebuah tanda tanya
Mengapa
Biarpun
Tak mampu ku bertahan
Takkan pernah
Ku akui kalah

Ku relakan segala
Takkan pernah
Ku akui kalah
Ku percaya
Ku yakin padanya
Dia yang menentukan semua
Berserah


OMG!! :8 Bukti Wanita Ini Mungkin Bakal Isteri Taufik Batisah

1. Foto Bersama Semasa Wedding Keluarga


2. In His Circles..

3. Kedua-Dua Account Google+ Sheena Ada Taufik

4. Ucapan Tahniah


5. Taufik Follow Sabreena Akbal

6. Masih Kebetulan?



7. Sheena Akbal Suka Lagu Taufik

8. Taufik Follow Sheena Di Instagram


Hai Korang !!

OMG! Taufik Batisah nak kahwin On April 2015

     Sedihhnyaaa ^-^ 
Cik Nelly hari ini nak tulis entry, actually cik nelly suka lagu lagu dia dari zaman cik nelly sekolah lagi. Lagu dia memang banyak tersentuh pasal perasaan, then jadi Viral pasal lagu "Awak Kat Mana?" this song actually like cute cute for one of couple ! gelak biila semua nak nyanyi lagu nieh sampai anak anak buah cik nelly terikut.

Taufik batisah memang menjadi kegilaan semua wanita! OMG siapa yang tak suka lelaki yang smart dan bijak! dia memang ada semua tuh! dan tipu kalau cik nelly tak berangan dengan dia ^-^. 

Akhirnya dia tamatkan zaman Bujang ! cik nelly doakan yang terbaik untuk dia dan future wife ...


Taufik Batisah Luv from Fans ..



Monday, March 9, 2015

Hati Bertanya Kenapa ???

Assalammualikum ,,,

Today, Monday Blues ...

Nak cerita apa?? ^-^
Cik Nelly dah habis Closing untuk Feb'2015
Semalam cik nelly  pergi Tanjung Harapan dengan family cik nelly. sampai disana cik nelly nampak besar luatan ciptaan tuhan dan mula terpikir tentang masa depan dan kehidupan cik nelly.
Perasaan sedang bermain diminda, Hati mula bertanya Kenapa? Cik Nelly sekarang memikirkan kehidupan yang lebih baik. Bila ada seseorang hadir tapi cik nelly rasakan bukan dia, dia baik hormat diri cik nelly, alhamdulilah dia tak permah sentuh ketika berjalan tersangat hormat dia terhadap wanita, Memang cik nelly rasa bertuah dapat mengenali dia berusaha untuk ke step seterusnya dan mengajak cik nely kahwin pada bulan syawal tahun in. Tapi Cik Nelly mintak ikat tali pertunangan terlebih dahulu, Actually cik nelly tak begitu yakin, adakah ini jodoh cik nelly?? Berdoa hanya mampu., Mama semestinya sudah teruja bila dia tahu ada orang nak masuk meminang. Yelah cik nelly paham mak mana yang tak sukakan bila anak dia nak kahwin, tapi dalam masa yang sama cik nelly ada kawan jugak dengan orang orang lain, anggap kawan macam biasa tapi cik nelly bukan playgirl, Cik nelly bukan seorang suka bermainkan perasaan! Cik nelly mintak mama hold dulu, alasan cakap cik nelly nak enjoy dan tak ada duit (hahaha)

Dalam kehidupan ini banyak kita akan jumpa kawan kawan yang bertopengkan syaitan laa, yang talam talam kuih muka muka la, banyak sangat, dan disitu hati cik nelly bertanya KENAPA?
Kenapa mesti nak kawan dengan cara begitu? Cik nelly sedih, orang lain elok sahaja berkawan tapi kenapa mesti begitu? Sesungguhnya kesal bila jumpa kawan macam ini. Bolehkan kawan macam kawan biasa dan macam kawna kawan yang lain. Alhamdulilah cik nelly dapat pertunjuk mungkin ari itu the last untuk contact or berjumpa. Kawan kawan  ini bukan memebimbing kita tapi menghancurkan kita, kawan itu pernah lah bagi semangat kepada kita sewaktu kita jatuh tapi sekarang menjatuhkan kita lagi adalah !

Bila kita nak hilangkan seseorang allah tahu bukan niat kita nak buang dia malah kita tak nak sesama merosakkan kehidupan memasing.

Eh,actually cik nelly banyak nak cerita pasal "erti Kawan" tapi tak cukup masa, Time Lunch nieh curik curik bukan blog ! ^*^

Okey

Jaga Diri

Tekad ^-^




Thursday, March 5, 2015

Hari Ini Anniversary Kita D! 05032015




Assalammualaikum..

Hai Blogger !

  Hari ini 05032015 genaplah usia perkenalan yang serius kita orang yang ke-3 tahun tapi perkenalan sebagai kawan hampir 10 tahun, Bila ingat balik mula mula perjumpaan dan perkenalan memang sangat indah.
10 tahun nak cakap macam sia sia sahaja ! bila diorang cakap mungkin ada hikmah disebaliknya.
Bila teringat mula lah nak menangis, taip ini untuk caption nie pun dah menahan sebak didada.
Hanya yang satu sahaja tahu apa perasaan kita !

D, B kuat sebab adanya nya kawan sekekeling yang tak pernah bagi B sendiri, mula mula sewaktu kehilangan D, Family B yang banyak bagi support moral semua risau keadaan saya, Kalau mental B tak kuat, agaknya sekarang B bukan jadi orang la.

Teringat saat saat sebelum D pergi, D belikan bunga dan mama pun dapat (pandai amik hati MAMA ^-^), then bila B rasa teringin nak makan Macarons, D seseungguh cari sampai tanya Shana! padahal dekat sogo ada je !, then bila D tetiba muncul dekat office sebabnya B merajuk, wah indah sunggu waktu itu, mungkin waktu itu D dah tahu yang D akan pergi untuk selamanya...

B dah cuba menerima seseorang tapi mulut kata nak tapi hati dan perasaan tak boleh nak pergi. Kuatnya kesan bila kehilangan D. Sesungguhnya sekarang B tak boleh terima tapi rasa ada keajaiban yang terpikir mana tahu D muncul ke.

Mama kata bila nak kahwin?? dah ada calon, B berjumpa dengan seseorang B rasa tak sama dengan D so B rasa tak boleh nak Go-On dengan hubungan. Ya B mengaku selepas D pergi adalah beberapa yang "care" pasal B, tapi bila cuba tak boleh, sampai kekadang berpura pura..

D tahu kan B nya perangai macam mana, 100% kena perhatian terhadap B, kalau tak akan tarik muka la tarik segala galanya...


D ..
hanya doa yang mampu B bagi untuk kita punya hubungan dan ulangtahun, semoga kita berjumpa di akhirat nanti, Insyaallah tak pernah putus doa untuk D sebab B nak jumpa D!
Walaupun B tahu diakhirat nanti kita belum tentu dapat berjumpa....

Dihati tetap merindu ..
Neliesuliza

Monday, March 2, 2015

Selamat Pengantin Baru Jiran!!


Assalammualaikumm...

Selamat tengahari 
Hai Korang!!

Dah Bulan March, kejap masa berlalu dengan pantas, Cik Nelly macam biasa meneruskan kehidupan macam biasa, cuma bulan ini akan teringat sikit kenangan bersama arwah Mohd Azuan Norazlan,
05032013 Tarikh kami tapi perkenalan dah hampir sepuluh tahun kalau dia masih ada. 

Eh Eh tak nak sedih sedih apapa pun yang berlaku cik nelly kena kuat!
Nak Cerita pada 28022015 (Sabtu) Cik Nelly gi wedding jiran cik nelly waktu kecik kecik dari rendah sampai menengah! Teringat dulu dulu zaman jahiliah masa baru baru nak naik!
Membesar sesama family pun memasing dah kenal. 
Happy dia dah kahwin dengan player team Kuala Lumpur pulak tuh! Haish Cik Nelly pulak jeless yelah cik nelly minat gila dengan bola sepak lelagi kalau JDT! Huh! ^-^

Selamat Pengantin Baru Untuk Awak berdua semoga berbahagia hingga ke Jannah.