Thursday, June 25, 2015

21 May 2015 : Day 3 Krabi, Thailand



Assalammualikum

Hi ^-^

    Hari ketiga, untuk hari ini kita pilih untuk main kat land tour sahaja. means tracking and berjalan sahaja.
Land tour korang boleh pilih package jugak, macam kita orang hanya pilih 4 sahaja : Tracking elephant, Hot Stream, Tiger farm and Emerald Pull.

  Trip hari ini seawal kul 8.30 pagi macam biasa, kali ini semua breakfast maggie!. Perjalann bermula ke tiger farm. Dalam pikiran memikirkan adakah kita orang akan bermain dengan HARIMAU! hahaha, rupanya tidak sama sekali. Rupanya dulu tempat itu ada banyak rimau so that why lah diorang letak nama tu.







NEXT!
   Elephant tracking, First time naik gajah! haha naseb baik dapat gajah baik, Satu gajah boleh naik dua orang sahaja, Jauh jugak perjalanan. Macam biasa cik nelly kena Sunburn! Berserah sahaja pada cahaya matahari yang sangat terik!
   Naik gajah selama 45 minit jugak, dia pusing pusing kat situ jew, Macam biasalah kalau jalan dengan gajah mesti berak dia je sahaja lebih, jalan-jalan berak, jalan-jalan berak! Sebaik dia tak "bersin"

Selepas itu kita orang beli pisang dan bagi diorang makan!

Pisang sebakul : 60bht (RM6)





HOT STREAM WATERFALL

HOT STREAM WATER FALL, kat sini ada air panas and air sejuk, Kat sini just walk, Air tak dewlah panas sangat, Macam biasa sahaja. Tapi best lah sebab main hujan. Hujan turun lebat lah jugak!
Berjalan dalam hutan rasanya.


Last Part!

   EMERALD PULL
Okey kat sini cik nelly tak join geng cik nelly untuk mandi sebab cik nelly tersangat. Okey lupa nak bagi tahu yang package kita orang amik termasuk sekali dengan makanan tengahari. Makanan kali ini tersangat teratur memang dia dah susun untuk setiap group. Selepas makan kita orang terus pergi ke Emerald Pull. 
   Masa kat sini tersangat suntuk, Hanya bagi 2 jam sahaja. Korang kena jalan lebih kurang 1800km
Wow! memang kurus kalau hari hari berjalan macam ini. Cik nelly just amik gambar diorang. Bukan apa cik nelly malas nak tukar baju semula. Dah tahu cik nelly akan lambat. hahahhaha


<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>
Aktiviti Malam



Malam ini adalah malam terakhir kami, kami decide untuk cari buah tangan semua dan makan makan makan.
Okey korang kalau pergi krabi jangan lupa makan Banana Pancake Mak Cik Jamilah, Memang yang paling terbaik!
    Cik nelly lebih kurang hari hari jugak lah makan pancake tuh! Memang sangat sedap.
Malam itu lagi sekali kita orang pergi "THAI URUT" tapi pergi kat tempat lain pula.

   Malam itu jugak diorang celebrate birthday cik nelly dan seorang lagi Akak@Abang Shafarin hahaha
Best plus terharu, Diorang beli cupcake kat starbuck semua dan celebrate tepi pantai!



To Be Continuee...


1 comment:

A Girl Like You said...

salam. hi! Wow! nice entry! gajah & the foods nampak awesome!!! ♥♥♥ i memang excited nak try elephant ride !