Wednesday, June 24, 2015

20 May 2015 : Day 2 Krabi, Thailand


Assalamualaikum

Hi ^-^

 Seawal pukul 6.45 a.m (waktu thailand) kami dah terjaga, Hari ini pergi 7 island.
Perasaan macam macam ada, Snokling memang first time, naik boat dah banyak kali,
tapi perasaan kat tempat orang rasa biasa sahaja tiada beza pun

  Perjalanaan bermula seawal 0830 a.m breakfast hanya makan biskut sahaja sebab memang tahu nak mandi laut nanti tak boleh nak berenang ^_^

   Kalau korang amik package yang berhadapan dengan hotel kita orang sangat best, dia akan pickup korang dari hotel sampai ke tempat menaiki boat.
 
   Perjalan ke First Island lebih kurang 45 minit

First time naik Boat !
Gambar Wajib


Aonang Island

   Pulau yang pertama Aonang Island, pulau nie kecik sahaja, kita orang berhenti selama 45 minit jugak, Aktiviti bebas. 

  Waktu kitaorang sampai hujan memang sudah menunggu untuk turun. So hujan sekejap semua lari ke Boat.
Tapi waktu kat boat cik nelly memang dah mula rasa mabuk naseb baik ada sediakan air Oren Fresh!


James Bone Island





   Untuk pengetahuan korang ada yang kita orang duduk sahaja dalam boat untuk tengok beberapa pulau yang dalam package.

    Sebelum kami turun satu pulau memang dah lupa hehe, Kita orang diberi masa lebih kurang 30 minit untuk swinmming, Dia pun code & conduct pun memang terbaik sebab layanan dia dan penerangan dia memang jelas, walaupun engilish fail hahaha.

    Kalau korang amik package untuk island kebiasaannya memang dah termasuk untuk makan tengahari sekali so, korang memang dah jimat kat situ. Makanan macama biasa Tomyam tak lari dan ada satu makanan ini dia daripada daging yang dihancur masak bersama kacang peas.






Pulau Ke-6 Phi Phi Island


     Sebelum snockling kita orang pergi tempat yang wajib kena pergi!

Sebab Apa???


Auwww! SEXCYYYY >-<


     Tempat ini memang sangat best, memang ramai sangat sebab kat sini memang spend lebih kurang 1 Hour.
Kat sini jugaklah cik nelly dah start BURN!! memang kulit muka dah start belang belangan dan muka cik nelly dah merah kemerahan!
  
     Kat sini memang amik gambar banyak gila kita orang, peduli apa bukan kenal pun hahaha
Tapi ada jugak yang tengah honey Madu kat sini (Me is Jeless)!!

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

TIME SNOCKLING!!!


  First time snockling, sememangnya tak reti, dan perasaan ingin mencuba sangat takut. Mula mula memang dah cuba memang fail!. So, kak aziam dengan sangat baik hati mengajar cara cara nak snockling. Dia cakap "Bila lagi kau nak snockling kat sini??" ^_^ 
So tak nak menyesal, bersungguh sungguh sehingga lah berjaya!, tapi frusted untuk Kak Ila kita yang tak berjaya tapi usaha ada!

   Tengok kehidupan laut sangat cantik tapi diorang cakap tak cantik mungkin bagi cik nelly yang first time so cantik sahaja.

  Selesai sahaja snockling selama 45minit, kita orang gerak balik ke hotel lebih kurang pukul 0500p.m


Aktiviti Malam 

<<<<<<<<Cari tempat untuk makan malam>>>>>>>>>
 Lepas sahaja maghrib kita dah rasa fresh sebab dapat tido sekejap, sakit jugak badan badan sebab buat aktiviti aktiviti kat laut tuh.




   Malam itu kita sewa motor scooter, then kita orang berjalan sehingga ke kampung sebelah terjumpalah pasar mala diorang, Cik nelly dapat cari kerepek untuk mak cik nelly. Then kita orang baru bermula dengan acara makan malam, sebab semua sudah lapar!, Cik nelly makan makanan kueh teow goreng sahaja sebab dah malam sangat + penat!
   Malam ini kita orang plan nak mengurut "cara thai". Perghhhh, cara penggang memang lembut tapi ganas! tertido lah jugak, Cik nelly biasa mesti gelak gelak kalau orang mengurut. Selesai mengurut kita orang diberi minuman teh hijau so sangat fresh!

#urut thai : 250bht


To Be Continue >>>
   





                







No comments: