Sunday, February 22, 2015

4 Hari Di Melakaa

Assalamualaikum...
Hai Korangg !!

Alhamdulilah cik nely selamat pergi dan balik ke melakaaa!!! Thank God nothing happen yang belaku sepanjang kat higway plus!
Nak bercerita cik nely gerak hari rabu selepas sahaja balik kerja hari rabu! Terus pecut masuk highway hujan renyai sepanjang perjalanan sampai senwang hujang selebat lebatnya dugaaan betul dengan anginn! Beloved sepupu dah call kata hujan baru turun ..
And then lebih kurang kul 8.30 cik nely sampai kat rumah sewa dia! Alhamdulilah balik bergegas nak gi main badminton hey! Okey what !

Selepas berpeluh peluh lepak pulak kat kedai makan sampai kul berapa and then balik terus mandi dan tido! Wah heaven lepas subuh sambung tido sebab tak larat sangat !

Bangun pagi khamis lebih kurang kul 9 lebih lah macam tuh, cik nely dengan adik sepupu breakfast makan nugget tempura then tengahari kita org masak ayam goreng dan sayur kacang pajang just simple orang bujang katakan ! Hehe and then petang tue baru decide nak buat apa dan pergi mana, petang tu kita orang pergi buat outdoor kat klebang makan tepi pantai BF beloved sepupu rajin pulak melayan katenah kita orang ! Best jugak fefeling sahaja! Selepas tu cari kedai makan yang the best ! Malam tuh makan ikan siakaal tiga rasa perghh!! Memang syok gilaa then balik pun dah terleewat!

Keesokan harinyaa kita orang plan untuk berjalan malam di joker walk pergh! Seskk sesanagat naseb baik BF dia chill sahaja! Then jalan satu melaka ! Amik gambar memang tak boleh lepass!Singgah pulak dekat downtown haa memang best lah kan! Then makan kueh teow goreng sahaja! And then balil lewat jugak!! Shhhh!

Hari Sabtu! Planning nak balik memang dah packing barang kesemuanyaa dah masuk dalam kereta pun! Tapi pergi lunch dengan adik sepupu terlebih dahulu waktu tue dah pukul 2 petang sambil borak semuanya sampai umah kul 4 petang tapi jalan dah mula jem! Gggrrr ! Dengan hati yang berat sekali untuk berpisaah! Cik nely gerak sambil menitis jugak airmata cik nely pergi isi minyak dahulu and then sampai ke simpang umah sewa belived sepupu! Hati tak nak balik terus belok ke kiri! Huh! Terus text dia cakap kat depan rumahh! Beb! Aku tak nak balik sambil peluk kat depan umah bagai! Annoying disituu biarkan sekelilingg! Huhu menagis tak henti hentii dengan keyakinan yang kuat masuk balik ke rumahh.. Huhu sedihhhh

Selepas Azan Asar kami pun siap siap tue pergi ke Tasek Ayer Keroh! Jejalan amik angin disituu! And then dapat call BF adik sepupu ajak gi memancing! oMg pengalaman why not should be try right??? Kul 8 macam itu dia pickup and then kami pergi first Pantai Puteri sebelum tuh singgah makan duriann! perghh! Sekilo Rm35!  Bedal sahaja makan punya pasal ! Tak kisah punn. dan sambung trip balik ! Sampai kat tempat tuh ! Sampai pukul 12 tiada ikan yang singgah dan buat keputusan pergi Pantai Tanjung Bidara! Kat situ kita orang dapat Ikan 3 elor auw! Wah its great pengalaman nak tarik ikan itu memang bestt! Dah rasa memang ada kepuasaan disituu dan dah tak larat pulang singgah di MCd itu sahaja yang bukan tengah malam sudah! Last pulang dengan penat..

Today, Hari ini pulang ke KL, kali ini hati kena kuat bangun dari tido kul 8.30 tak kejut beloved sepupu cik nely terus siap sahaja dan sarapan sendiri konon tak nak nanti sedih! Selepas itu cik Nely gerak pukul 9.30 sebelum itu kejut bau lah busuk masam dia pepagii biarkan atas katil sahaja bersalam, Sampai senawwang dia text kata suasaana rasa lagi dan dia rasa lagi cik nely kat sana..
Sedih sememangnya sedihh yelah kami memang rapat sangat! Sampai KL kul 12

Rindu Anis Nabila Binti Mohd Ismail ...

Sincere
Dari hati yang ikhlas 💖

No comments: